لوگو فرساد

۰۲۱۹۱۳۱۴۸۳۰

مهمترین نکات کار با دستگاه سی ان سی (CNC) چوب را بیاموزید

مهمترین نکات کار با دستگاه سی ان سی (CNC) چوب را بیاموزید | فرساد ماشین

مهمترین نکات کار با دستگاه سی ان سی (CNC) چوب را بیاموزید

قبل از کار با دستگاه سی ان سی (CNC) چوب برای جلوگیری از اشتباه و جهت گیری درست، ابتدا لازم است شش مرحله زير را رعایت كنيد. مطالعه اين مطلب که توسط گروه فرساد ماشین تولید شده، به شما كمك مي كند با اطلاعات کافی برای تصمیم گیری و آغاز مراحل بعدی کار اقدام نماييد.

نرم افزار های مرتبط با سی ان سی CNC چوب

نرم افزارهای متعددی در رابطه با کار با ماشین آلات ماشین کاری وجود دارد. از انواع نرم افزارهای طراحی CAD مانند SolidWorks، Inventor، CATIA و … تا نرم افزارهای تخصصی ماشین کاری (CAM) مانندPowerMill . همچنین برخی از این نرم افزارها به صورت CAD/CAM قابلیت انجام هر دو کار را دارا هستند. نرم افزارهای طراحی بیشتر برای طراحی اولیه قطعات و تهیه نقشه های ساخت به کار می روند.

نرم افزارهای CAM یا CAD/CAM برای تبدیل مدل هندسی تهیه شده به G-Code به کار می روند. G-Code زبان مورد نیاز CNC چوب است و مدل سه بعدی نرم افزاری را به حرکت دستگاه و ابزار آن تبديل می کند که در نهایت به ساخت قطعه منجر می گردد. برای شروع به کار نیاز به اطلاعات وسیع در این زمینه ندارید، اما آشنایی با این نرم افزارها به افزایش آگاهی و درک فرایند ساخت و تولید کمک شایان توجهی می کند. این موضوع برای تمام انواع ماشین آلات CNC مانند پرینترهای سه بعدی و دستگاه های برش لیزری نیز صادق است.

انواع دستگاهCNC  چوب را بشناسید

در زمینه ماشین آلات صنعت چوب، چه قصد خرید ماشین آلات CNC چوب داشت باشید و چه قصد ساخت آنها، بهتر است قبل از شروع با انواع  آنها آشنا شوید. براي مثال انتخاب فرز CNC يا تراش CNC جهت خريد، تاثیر کاملاً متفاوتی بر نوع قطعات قابل تولید خواهد داشت. همین طور بسیاری دیگر از انواع CNC مانند بورینگ، هوا برش، پلاسما و حتی پرینترهای سه بعدی، همه و همه با هم متفاوت هستند.

در نظر گرفتن تعداد محورهای ماشین کاری و هم زمان بودن آنها، کنترلر آن ها، نوع اجزای مکانیکی و غیره نیز باید در نظر گرفته شوند. در صورت ساخت، میزان هزینه، زمان مورد نیاز جهت ساخت و مشکلات پیش رو و در نهایت قابلیت انجام کار مورد نظر، مسائلی هستند که باید به آنها توجه نمود.

 G-Code را بشناسید

جی کد یا G-Code در واقع زبان برنامه نویسی ماشین کاری و واسطه ارتباط با دستگاه CNC چوب است. داشتن دانش در این زمینه، حتی در حد ابتدایی، به دو دلیل بسیار کارآمد می باشد:

دلیل اول داشتن توانایی برای فرمان دادن دستی به ماشین در حالت MDI است. در این وضعیت می توان دستورات را به طور مستقیم و بدون وجود واسطه های نرم افزاری در کنترلر دستگاه وارد و اجرا نمود.

دلیل دوم افزایش درک اپراتور از رفتار نرم افزارهای CAM می باشد، به خصوص در زمانی که خروجی آنها به شکل مطلوب نیست. بعد از اینکه فهمیدید منطق دستگاه های سی ان سی تنها بر اساس G-Code است دیگر هنگام کار با ماشین دچار سردرگمی نخواهید شد.

با اینکه ممکن است ظاهر G-Code در ابتدا به نظر ترسناک بیاید، اما پس از کمی مطالعه و آشنایی بیشتر کاربرد آنها آشکار خواهد شد. خوشبختانه در این مرحله نیازی به دانش عمیق در این زمینه وجود ندارد.

سرعت اسپیندل و پیشروی ابزار را بشناسید

 

 در مورد وجوه نرم افزاری کار صحبت شد. اما در بعد مکانیکی و هنگام شروع به کار، انتخاب سرعت اسپیندل و پیشروی ابزار برای بسیاری از مبتدیان موضوعی پیچیده به حساب می آید.

در حالی که تازه کارها تمایل دارند با سرعت پایین تر ماشین کاری کنند، این موضوع می تواند ریشه بسیاری از مشکلات آنها باشد. بنابراین همانند G-Code باید قبل از دست به کار شدن در این مورد نیز اطلاعات کافی کسب شود.

با روش های اندازه گیری آشنا شوید

اطلاع داشتن از روش های صحیح اندازه گیری برای آغاز به کار موضوعی حیاتی است و اندازه گیری از مرحله بستن قطعه کار تا چک کردن اندازه های نهایی آن کاربردی وسیعي دارد. در حالی که اندازه گیری کاری سخت به حساب نمی آید، اما شدیداً توصیه می شود تا با راهنمایی کسانی که در این زمینه تخصص دارند وارد این مقوله شوید. یادگیری اصول اولیه اندازه گیری در عمل و زیر نظر فرد متخصص بسیار کارآمد تر می باشد.

برای شروع موارد زیر را در نظر داشته باشید:

  1. استفاده صحیح از کولیس ۱۰ را بیاموزید.
  2. از ریزسنج ۱۱ برای اندازه گیری در جای مناسب استفاده نمایید.
  3. از ساعت اندیکاتور۱۲ برای چک کردن قطعات، هم سطح نمودن و ساعت کردن قطعه کار استفاده نمایید.
  4. با استفاده از لبه ياب ۱۳ ، لبه قطعه کار را پیدا نمایید.
  5. با کمک یک فرد متخصص مرکز یک سوراخ را بیابید.

صفر تا صد یک قطعه را با دستگاه سی ان سی CNC بسازید

بهترین راه برای این منظور کمک گرفتن از يك فرد باتجربه تر است که خود یک دستگاه CNC دارد. ساخت يك قطعه ساده را می توان مرحله فارغ التحصیلی نامید. بعد از آن شما همچنان تازه کار هستید، اما بعد از این که اولین قطعه خود را ساختید می شود گفت که نسبت به کلیه مراحل این کار آگاهی کافی پیدا کرده اید. باقی ماجرا تلاش بیشتر و افزایش مهارت شما می باشد.

از اين جا به بعد شما همچنان باید دانش خود را از نرم افزارهای طراحی بالا ببرید، در نرم افزار های CAM مهارت بیشتری پیدا کنید و در استفاده از G-Code ها مسلط شوید. در راه یادگیری همواره باید تلاش کنید تا کلیه مراحل انجام یک کار را ضمن مشورت گرفتن از متخصصین، خود به تنهایی انجام دهید و بر چالش های موجود پیروز شوید. فراموش نكنيد كه كسب تجربه در ساخت قطعات متنوع، سهم زيادي در موفقيت شما در اين مسير ايفا مي كند.

شما نظری در این مورد ندارید؟