راه اندازی کارگاه پرس وکیوم

نکات راه اندازی کارگاه پرس وکیوم

کارگاه خدمات پرس وکیوم و یا همان خدمات روکش ممبران، یکی از زیرشاخه‌های صنایع چوب هست. در ابتدای ورود ممبران به بازار ایران فقط شرکت‌های تولیدی بزرگ سرویس‌های چوب و MDF به این دستگاه‌ها دسترسی داشتند. به‌مرور مواد اولیه و دستگاه‌های پرس وکیوم به همه شهرها راه پیدا کرد و امکان استفاده از مزایای پرس وکیوم برای کارگاه‌های کوچک و متوسط هم فراهم شد. در بیشتر شهرهای کشور کارگاه‌های خدمات پرس وکیوم وجود دارند و نیاز نیست هزینه‌های چند صد میلیونی برای راه‌اندازی این کارگاه‌ها صرف کنید.

خدمات پرس وکیوم

در سال‌های گذشته با توجه به نبود مجموعه‌های خدمات ممبران، داشتن یک دستگاه کفایت می‌کرد. نجار ورق یا صفحه یا سازه موردنظر خود را به خدمات CNC تحویل می‌داد و صفحه سی ان سی شده را به خدمات پرس وکیوم تحویل می‌داد تا روکش روی ورق پرس شود.

اما امروزه با توجه به وجود چندین مجموعه خدماتی پرس وکیوم در شهرها، دیگر نمی‌توان به آن صورت عمل کرد. امروزه تقریباً مجموعه‌های قوی فروش ورق، انجام خدمات سی ان سی و پرس وکیوم را به‌صورت یکجا انجام می‌دهند. دستگاه پرس وکیوم و سی ان سی مکمل همدیگر هستند؛ یعنی برای اینکه بتوانید یک کاری را به اتمام برسانید باید این ۲ دستگاه را کنار همدیگر داشته باشید.

برای خرید دو دستگاه اصلی این کارگاه (سی ان سی و پرس وکیوم) حداقل به ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیون تومان و یا حتی بیشتر سرمایه نیاز خواهید داشت. سرمایه برای خرید ورق ام دی اف خام موضوع دیگری هست که بستگی به سرمایه در گردش شما دارد.

دستگاه‌های موردنیاز برای راه‌اندازی کارگاه پرس وکیوم

ماشین سی ان سی، دستگاه پرس وکیوم، کمپرسور هوا ۲۵۰ لیتری، مکنده خاک، پیستوله، ابزارهای سنباده زن و … از ابزارهای اصلی برای راه‌اندازی کارگاه پرس وکیوم هستند. البته نباید فراموش کرد که برای راه‌اندازی یک کارگاه فنی و خدماتی به دستگاه‌های بسیار بیشتری نیاز پیدا خواهید کرد که به‌مرور زمان و با توجه به نیازهای شما اضافه خواهند شد.

به‌عنوان مثال اگر حجم کار بسیار بالاست و سرمایه مناسب در اختیار دارید، خرید براش صنعتی برای سنباده کاری صفحه‌های سی ان سی شده توصیه می‌شود. این دستگاه سرعت و کیفیت در سنباده زنی را به‌شدت افزایش خواهد داد و به هیچ عنوان قابل مقایسه با سنباده با دست و دستگاه‌های دستی نیست.

مواد اولیه موردنیاز برای اجرای پرس وکیوم

روکش PVC، چسب ممبران و ورق خام ام دی اف مواد اولیه این کارگاه هستند. شما می‌توانید با توجه به سرمایه‌ای که در اختیار دارید، طرح‌های مختلف روکش را در اختیار مشتریان خود قرار دهید. مطمئناً مشتری از اینکه انتخاب‌های زیادی پیش روی خودش دارد، خوشحال خواهد بود.

روکش ممبران در چه کیفیت‌هایی وجود دارد؟

ورق‌های روکش ممبران مانند پاراکس نوین چوب، ایکیاس وطن، آریا پی وی سی، رسپینا، اِی جی‌ای، لیدا پی وی سی، هاما، زینو، پارسا پی وی سی، ایمیج، آرمان و… در بازار ایران موجود هستند. البته روکش‌های چینی زیاد توصیه نمی‌شود و کیفیت چندانی ندارند.

چسب ممبران مانند کلایبریت، کولانتی، جوات، ریت اسپانیا، Dress، هنکل آلمان، دورانته، Rain bond، دکوراک، فونیکس در بازار ایران موجود هستند.

در بخش چسب، چسب آلمانی، ایتالیایی و ترکیه‌ای خوب هستند. برای یک کار خوب و باکیفیت باید هزینه کرد و از مواد درجه اول استفاده کرد.

تعداد افراد موردنیاز برای کار در کارگاه خدمات وکیوم 

حداقل تعداد برای یک کارگاه پرس وکیوم ۳ نفر است. یک نفر اپراتور برای پاشش چسب و یک نفر هم اپراتور دستگاه پرس وکیوم که برای ساپورت و پرس کردن روکش نیاز است. مطمئناً وقتی حجم کار بالا باشد، به نیروی کار بیشتری نیاز خواهید داشت. به‌عنوان مثال اگر دستگاه دو سینی باشد، باز هم به تعداد بیشتری اپراتور نیاز خواهید داشت. به‌مرور زمان تعداد دقیق نیروی کار برای شما مشخص خواهد شد.

برای دستگاه سی ان سی هم به یک یا دو نفر نیروی کار نیاز خواهید داشت. مطمئناً اگر حجم کار زیاد باشد، یک نفر فقط برای اپراتوری دستگاه سی ان سی و یک نفر برای جابجایی ورق خام ورق سی ان سی شده نیاز خواهید داشت.

ظرفیت انجام کار در هر دستگاه چقدر است؟

ظرفیت انجام کار بستگی به نیروی کار دارد که بتواند سرعت عمل بیشتری داشته باشد اگر ۸ ساعت کار را در نظر بگیریم با این تعداد نیرویی که گفته شد به‌صورت ثابت و حرفه‌ای حداقل باید روزی ۲۰ عدد سینی روی دستگاه تک سینی کار انجام دهد. با هزینه‌های چسب و روکش با روزی کمتر از ۲۰ تا برای تولیدکننده صرفه اقتصادی ندارد.

چه‌کارهایی می‌توان با دستگاه پرس وکیوم انجام داد؟

یکی از مهم‌ترین کارهایی که در کارگاه خدمات پرس وکیوم انجام می‌شود، پرس روکش برای کابینت ممبران است. البته این دستگاه کارایی‌های دیگری هم دارد که با توجه به نوع خدمات متفاوت هست. پرس انواع تخته‌های چوبی به هم، ساخت ورق‌های قوسی، ساخت سازه منحنی در صنایعی مانند هوا و فضا و … ازجمله کارایی و قابلیت‌های ماشین پرس وکیوم است.

جهت مشاوره و بازدید محصولات پرس وکیوم فرساد ماشین با واحد فروش تماس بگیرید.

سرمایه موردنیاز برای راه‌اندازی کارگاه پرس وکیوم چقدر است؟

در سال‌های گذشته با توجه به نبود مجموعه‌های خدمات ممبران، داشتن یک دستگاه کفایت می‌کرد. نجار ورق یا صفحه یا سازه موردنظر خود را به خدمات CNC تحویل می‌داد و صفحه سی ان سی شده را به خدمات پرس وکیوم تحویل می‌داد تا روکش روی ورق پرس شود.
برای خرید دو دستگاه اصلی این کارگاه (سی ان سی و پرس وکیوم) حداقل به ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیون تومان و یا حتی بیشتر سرمایه نیاز خواهید داشت. سرمایه برای خرید ورق ام دی اف خام موضوع دیگری هست که بستگی به سرمایه در گردش شما دارد.

شما نظری در این مورد ندارید؟