دستگاه تراش سی ان سی چگونه کار میکند
در این مطلب ابتدا دستگاه تراش سی ان سی را به صورت مرحله به مرحله توضیح خواهیم داد و در نهایت پارامترهای تاثیرگذار در عملکرد آنها را هم معرفی خواهیم کرد. با این مطلب مفید از فرساد ماشین همراه باشید.
دستگاه تراش سی ان سی چگونه کار میکند؟
در دستگاه تراش سی ان سی قطعه کار روی یک محور یا چاک (chuck) در حال چرخش قرار می گیرد و با استفاده از یک ابزار برش ثابت تراشکاری می شود. به همین ترتیب می توان ادعا کرد که این دستگاه برای قطعات با تقارن در امتداد محور مرکزی مناسب هستند. معمولاً قطعات تولید شده در این دستگاه ها بسیار سریعتر و با هزینه کمتری نسبت به دستگاه های فرز سی ان سی برش کاری می شوند. اما به طور کلی مراحل دنبال شده در برش قطعات باید طبق روال زیر باشد:
در مرحله اول الگوی آماده شده در نرم افزار اتوکد باید به سیستم برنامه نویسی G-Code تغییر داده شود و در نهایت با توجه به سیستم مناسب به نرم افزار دستگاه داده شود. این سیستم در هر دو نوع دستگاه یکسان است و در حقیقت برای همه دستگاه های سی ان سی باید روند برنامه نویسی به شکل استاندارد و مناسب انجام گیرد.
در گام دوم باید قطعه کار بر روی اسپیندل دستگاه نصب شود که با سرعت بالایی در حال چرخش بوده و یک ابزار برشی ثابت در کنار آن قرار میگیرد. حرکت ابزار برشی به سمت قطعه کار و چرخاندن قطعه کار به کمک اسپیندل، امکان حذف مواد را فراهم می کند تا طرح هندسی نهایی ایجاد شود. همچنین در این دستگاهها امکان استفاده از مته یا سایر ابزارهای برشی داخلی وجود دارد که در ایجاد سوراخ در امتداد محور در مرکز قطعه کار تاثیرگذار هستند. در اینجا توصیه می کنم که حتما انواع مته پرکاربرد در دستگاه سی ان سی را مطالعه کنید.
اگر لازم باشد که روند برش در سایر قسمتها به شکل دیگری دنبال شود، لازم است که مجدداً قطعه کار جابجا شده و از آن برای تراشکاری سطح استفاده شود. در این صورت باید همهٔ مراحل قبلی مجددا انجام شود.
اهمیت کار دستگاه تراش سی ان سی
با توجه به تعداد محورهایی که در دستگاه تراش سی ان سی به کار گرفته شده، امکان برش نمونه کارهای مختلف حتی به صورت استوانه های توخالی هم وجود دارد. معمولا سیستم چرخان این دستگاه ها برای قطعات استوانه ای در الگو های مختلف به کار گرفته می شود و به کارگیری محور بیشتر باعث می شود که جزئیات بیشتری در تراشکاری مشخص شده و کیفیت آن بهتر شود. امکان نصب ابزارهای برشی متنوع در این دستگاه ها به تکنسین دستگاه تراش cnc کمک می کند که انعطاف پذیری بیشتری در کار خود داشته باشند و راه برای کسب درآمد آنها بیشتر باشد.
بیشتر بخوانید : با بخش های مختلف دستگاه فرز سی ان سی بیشتر آشنا بشیم
اهمیت استفاده از دستگاه تراش چند کاره
اگر مطالب قبلی ما را دنبال کرده باشید، به دستگاه تراش چند کاره اشاره کرده ایم که می تواند چند وظیفه متفاوت و متنوع را به صورت همزمان انجام داده و به عنوان یک دستگاه پرکاربرد استفاده شود. این دستگاه ها تنوع بالایی دارند و برای کسانی که امکان استفاده از چند دستگاه برای آنها فراهم نیست، بهترین انتخاب ممکن است. مثلاً فرض بگیرید که شما یک کارگاه نسبتاً کوچک در مرکز شهر دارید و به دنبال انجام وظایف مختلف مانند تراشکاری، فرزکاری، دریل کاری، و سایر حوزه های ماشینکاری را دارید.
در این صورت استفاده از یک دستگاه تراش چند کاره نسبت به داشتن یک دستگاه فرز سی ان سی تخصصی یا یک دستگاه تراش سی ان سی تخصصی بهتر است. البته نباید فراموش کنیم که دستگاه های تخصصی برای اهداف خاص و ویژه گزینه بهتری بوده و هیچ دستگاه ترکیبی نمی تواند کارایی آنها را داشته باشد