لوگو فرساد

آموزش کار با دستگاه cnc برای قطعه سازی خودرو

آموزش کار با دستگاه cnc برای قطعه سازی خودرو | فرساد ماشین

آموزش کار با دستگاه cnc برای قطعه سازی خودرو

آموزش کار با دستگاه cnc شامل مراحل مختلفی می شود که از یک مرحله نرم‌افزاری شروع شده و شامل کنترل بخش حرکتی و همچنین ابزار برشی آن می شود. از آنجایی که قطعه سازی خودرو نیاز به برش های پیچیده و چند بعدی دارد، در اینجا منظور ما دستگاه سی ان سی پنج محور است که می توان برای برش قطعات مختلفی مانند پیچ و مهره ساده یا حتی قطعات پیچیده تر مانند میل لنگ خودرو از آن استفاده کرد. اگرچه ممکن است آموزش کار با دستگاه cnc برای برندهای مختلف با یکدیگر متفاوت باشد، اما در اینجا به شما خواهیم گفت که به طور کلی باید چه کارهایی انجام دهید.

 آموزش کار با دستگاه cnc شامل چه مواردی می شود؟

یک نرم افزار هوشمند در این دستگاه ها اجازه کار پیچیده و پیشرفته را به ما می دهد و به همین دلیل در مورد قطعه سازی خودرو می‌توان این دستگاه را بهترین انتخاب ممکن معرفی کرد. بنابراین، اپراتور دستگاه سی ان سی باید این توانایی را داشته باشد که دستگاه را کنترل کند و به بخش‌های مختلف آن تسلط داشته باشد. این آموزش شامل موارد زیر می شود:

  • طراحی اولیه برای برشکاری قطعه کار
  • برنامه نویسی دستگاه سی ان سی بر مبنای زبان G-Code
  • انتخاب ابزار برشی مناسب با توجه به متریال به کار گرفته شده
  • روشن کردن دستگاه و نظارت بر عملکرد آن

طبیعی است که آموزش کار با دستگاه cnc شامل این چهار مورد می شود و هر کدام از این موارد زیر دسته هایی دارد که در ادامه بیشتر به آنها می پردازیم.

طراحی اولیه برای برشکاری قطعه کار

اولین کاری که شما باید انجام دهید، آماده سازی طرح اولیه برای ماشین کاری است. اگر شما قرار است روی یک قطعه پیچ و مهره خاص کار کنید، کار چندان پیچیده ای ندارید و حتی می توانید از طراحی های آماده در بستر اینترنت استفاده کنید. اما در برخی موارد، لازم است که طرح موردنظر را خودتان پیاده سازی کنید و برآوردهای لازم را برای آن داشته باشید. برای اینکه درک مناسبی از نحوه طراحی اولیه داشته باشید، در ادامه تصویر یک طراحی را برای شما آورده ایم.

برنامه نویسی دستگاه سی ان سی بر مبنای زبان G-Code

بخش دوم از آموزش کار با دستگاه cnc مربوط به حوزه نرم افزاری است. در حقیقت انتظار می‌رود که تکنسین دستگاه به این بخش هم تسلط کافی داشته باشد و بتواند از توانایی دستگاه به شکل مناسب بهره ببرد. برنامه نویسی دستگاه‌های cnc به دو صورت انجام می گیرد که روش سنتی آن شامل برنامه نویسی دستی بر مبنای زبان G-Code بوده و روش مدرن آن برنامه نویسی کامپیوتری و تبدیل فرمت است.

انتخاب ابزار برشی مناسب با توجه به متریال به کار گرفته شده

اگرچه اکثر افراد، مرحله قبل را به عنوان سخت ترین بخش آموزش کار با دستگاه cnc معرفی می کنند، اما انتخاب ابزار برشی با توجه به متریال به کار گرفته شده یک بحث تخصصی است که به طور ویژه در مورد دستگاه سی ان سی فلزات حساسیت دارد. در بحث انتخاب ابزار برشی دو موضوع مهم شکل برش وجنس متریال مطرح است.

جهت آشنایی با انواع مته های برش سی ان سی این مقاله را از دست ندهید اینجا کلیک کنید.

روشن کردن دستگاه و نظارت بر عملکرد آن

فاز نهایی آموزش کار با دستگاه cnc و شاید آسان ترین مرحله آن، روشن کردن دستگاه و نظارت بر عملکرد آن است. این مرحله از این جهت آسان است که شما تمامی محدوده های حرکتی و مختصات دستگاه را قبلاً مشخص کرده‌اید و آماده برش است. از دکمه مخصوص برای استارت دستگاه و شروع به کار الکتروموتور استفاده کنید و در صفحه کنترل سرعت گردش اسپیندل را مشخص کنید. از این مرحله به بعد شما فقط به عنوان ناظر در کنار دستگاه سی ان سی هستید تا قطعه مورد نظر را به طور کامل برش دهد.

در نهایت، این نکته را به خاطر داشته باشید که آموزش کار با دستگاه cnc برای هر مدل و برای هر برند تفاوت جزئی دارد و شما به هنگام خرید دستگاه باید این موارد را از فروشنده بپرسید. کاتالوگ دستگاه و اطلاعات آن کمک بسیار مهمی است و از طرف دیگر شرکت فروشنده هم اطلاعات خوبی در این باره در اختیار شما می گذارد. امیدواریم اطلاعات داده شده در این مطلب به شما کمک کند، اما اگر ابهامی دارید می توانید در بخش نظرات مطرح کنید یا مستقیما با فرساد ماشین تماس بگیرید.

شما نظری در این مورد ندارید؟